Kuus portsjonit
- ekstra väärisoliiviõli
- 1 pisem kapsapea (umbes 1 kg), ribadeks lõigatud
- porrut (pane nii palju, kui meeldib)
- 2 keskmise suurusega küüslauguküünt, riivitud või pressitud
- 1 väiksem valge sibul, kuubikuteks lõigatud
- 2 keskmist porgandit, kooritud ja riivitud
- soola
- musta pipart
- 2-3 puljongikuubikut
- Lahusta puljongikuubikud vees (loe pakilt mis vahekorras) ja aja segu keema. Keera kuumus maha nii, et puljong püsiks soe. Tõsta kõrvale.
- Prae keskmisel tulel potis sibul, küüslauk ja porru. Kasuta selleks oliiviõli.
- Prae 2-3 minutit. Lisa riivitud porgand ja kapsaribad. Lisa ka pisut soola ja pipart. Sega läbi. Prae veel mõni minut, korralikult segades, et segu põhja ei kõrbeks.
- Lisa kogu puljong. Vedelikku peaks olema nii palju, et kapsa-porgandisegu on korralikult kaetud. Vajadusel lisa vett juurde.
- Keeda keskmisel kuumusel umbes 20-30 minutit või kuni kapsas on täiesti pehme.
- Serveeri koheselt. Pane peale rohelist sibulat või porrut ja naudi koos röstitud musta leivaga.
Autor: Pille-Riin Priske / Veekann.ee