Kommenteeri
Kuus portsjonit

Vaja läheb:
  • ekstra väärisoliiviõli
  • 1 pisem kapsapea (umbes 1 kg), ribadeks lõigatud
  • porrut (pane nii palju, kui meeldib)
  • 2 keskmise suurusega küüslauguküünt, riivitud või pressitud
  • 1 väiksem valge sibul, kuubikuteks lõigatud
  • 2 keskmist porgandit, kooritud ja riivitud
  • soola
  • musta pipart
  • 2-3 puljongikuubikut
Valmistamine:
  1. Lahusta puljongikuubikud vees (loe pakilt mis vahekorras) ja aja segu keema. Keera kuumus maha nii, et puljong püsiks soe. Tõsta kõrvale.
  2. Prae keskmisel tulel potis sibul, küüslauk ja porru. Kasuta selleks oliiviõli.
  3. Prae 2-3 minutit. Lisa riivitud porgand ja kapsaribad. Lisa ka pisut soola ja pipart. Sega läbi. Prae veel mõni minut, korralikult segades, et segu põhja ei kõrbeks.
  4. Lisa kogu puljong. Vedelikku peaks olema nii palju, et kapsa-porgandisegu on korralikult kaetud. Vajadusel lisa vett juurde.
  5. Keeda keskmisel kuumusel umbes 20-30 minutit või kuni kapsas on täiesti pehme.
  6. Serveeri koheselt. Pane peale rohelist sibulat või porrut ja naudi koos röstitud musta leivaga.
Retsepti leiad ka ajakirja sügisnumbrist
Autor: Pille-Riin Priske / Veekann.ee

Lisa kommentaar

Email again: