Läätsekaste restikartulitega

Retseptid

Kommenteeri
Retseptist jätkub umbes kolmele.

Koostis:

  • 4 küüslauguküünt
  • 3 sibulat
  • 150 g tomatit
  • 150 g suvikõrvitsat
  • 30 g ingverit
  • 100 g punast paprikat
  • 100 g pruune läätsesid
  • 500 g kaerapiima
  • 0,5 sidruni mahl
  • 2 tl Himaalaja soola
  • 8 kartulit
  • oliiviõli

Valmistamine:

  1. Koori kartul, lõika väiksemateks tükkideks (keskmine kartul u 2–3 tükiks või vastavalt oma resti suurusele, et kartulid restilt alla ei kukuks). Pane kartul kaussi ning sega kergelt läbi 1 tl soola ja õliga.
  2. Kuumuta ahi 200 kraadini ning pane kartulid ahjus oleva resti peale. Lase küpseda ilusaks kuldpruuniks (olenevalt ahjust ja kartuli suurusest 30–50 min).
  3. Seejärel valmista kaste: haki küüslauk, sibul, tomat, suvikõrvits, ingver (võid ka riivida), punane paprika. Prae, kuni õrnalt hakkab sibul klaasjaks muutuma. Seejärel lisa läätsed ning kohe ka kaerapiim. Lase pannil podiseda, kuni läätsed on pehmed. Seejärel lisa sidrunimahl ja sool ning võta kuumus maha. Lase 5–10 minutit seista. Vajadusel maitsesta uuesti. Serveeri koos kartulitega ning värskete võrsete, idude või rohelise salatiga. Soovi korral võid lisada ka 1 sl kartulitärklist, et kaste oleks paksem.

Autor: Geter Gerlein

Lisa kommentaar

Email again: