Kikerherneomlett on imeline roog hommikusöögiks.
Koostis:
- 200 g kaerapiima
- 95 g kikerhernejahu
- 10 g musta Himaalaja soola
- 10 g sidrunimahla
- hakitud punast sibulat
- hakitud punast paprikat
- hakitud suvikõrvitsat
- riivitud (tšilliga) juustu
Valmistamine:
- Valmista tainas, vispeldades kokku kaerapiima, kikerhernejahu, Himaalaja soola ja sidrunimahla.
- Seejärel kuumuta pann ning lisa veidi õli. Vala pool taina kogusest pannile ning seejärel viska peale meelepärane kogus hakitud sibulat, paprikat, suvikõrvitsat. Lase küpseda 4–5 minutit või kuni näed, et omlett on kergesti ümberpööratav. Ära pane kaant peale, sest see muudab omleti liiga pehmeks ning ümberpööramine on raskendatud.
- Pudista peale riivitud juust ning võta kuumus täiesti maha. Kui on oluline, et juust sulaks, keera omleti üks pool teise peale.
- Võta tulelt ning lase paar minutit veel pannil olla.
Omlett sobib ideaalselt oliivi-avokaadomäärdega. Selle valmistamiseks läheb vaja samas koguses kivita oliive ning avokaadot. Blenderda omavahel mõnusaks määrdeks ja naudi omletiga.
Autor: Geter Gerlein