Vaja läheb:
- 400 g kõrvitsat, oliiviõli ja soolaga pehmeks küpsetatud
- 280 nisujahu
- 150 g riivitud veganjuustu
- soola
- pipart
- ekstra väärisoliiviõli
- 250 g toidukoort
- 100 ml purustatud tomateid purgist
- 150 g sibulat
- ekstra väärisoliiviõli
- soola
- pipart
- kuivatatud oreganot
- Püreesta jahtunud küpsetatud kõrvits ja hakka taina moodustamiseks järk-järgult jahu lisama. Ära muretse, kui tainas jääb pisut liiga kleepuv, võid veel pisut jahu lisada, et seda mugavalt sõtkuda. Sõtku, kuni moodustub ühtlane tainapall.
- Tee tainast 20-30 grammised tükid ja suru need käte vahel lapikuks.
- Lao lapikud tainatükid laua peale ja pane igale ühele keskele riivitud juustu. Nüüd tee neist pallikujulised malfatti’d.
- Samal ajal pane potis vesi keema.
- Seni, kuni ootad, et vesi keema läheks, tükelda sibul ja prae madalal kuumusel õlis, kuni see muutub kuldpruuniks. Lisa pisut soola, et sibulast suhkrud eralduksid.
- Nüüd lisa keevasse vette pastapallid.
- Lisa sibulale toidukoor. Kui see hakkab õrnalt mullitama, siis lisa ka tomatipasta. Sega korralikult läbi, maitse ja lisa maitse järgi soola, pipart ning oreganot.
- Pasta on valmis, kui see on vee peale tõusnud. Lisa pasta kastmele ja sega korralikult kokku. Serveeri koheselt.