Esmaspäeval tähistame Eesti Vabariigi sünnipäeva. Selleks puhuks on Spice the Spirit loonud spetsiaalsed suupisteretseptid, et su pidulaualt ei puuduks traditsioonilise hõnguga ent vegankuues maitsvad snäkid.
Koostis:
- 150 g baklažaani
- 100 ml hapukurgi vedelikku
- 5 g tilli
- 5 g kuivatatud wakame’t
- 2 teelusikatäis soola
- 1 tl sidrunipipart
- 1 norileht
- 5 musta leiva viilu
- 1 supilusikatäis margariini
Kreem:
- 2 kartulit
- 1 tl majoneesi
- 1 tl jogurtit
- 0,5 tl musta soola
- pisut kurkumit
Valmistamine:
- Alustuseks pane baklažaan marinaadi. Selleks on vaja lõigata baklažaan 0,5 cm paksusteks viiludeks. Aseta kaussi hapukurgi vedelik, till, kuivatatud wakame ja baklažaanilaastud. Sega korralikult läbi ja puista peale 1 tl soola ja sidrunipipar. Pane kauss külmkappi 10 minutiks.
- Kreemi valmistamiseks läheb vaja kahte väikest keedetud kartulit. Selle jaoks pane väiksesse potti vesi ja lase keema. Koori ja tükelda kartulid väikesteks tükkideks, et need keeksid kiiremini pehmeks. Kui vesi keeb, pane kartulid potti ja keeda ligikaudu 10 minutit. Kui kartulid on piisavalt pehmed, kurna. Võta pudrunui või käsiblender ja lisa kaussi keedetud kartulid, majonees, jogurt, kurkum ja must sool. Purusta kogu mass ja maitse. Vajadusel lisa soola.
- Võta külmkapist marineeritud baklažaanid. Kuumuta pann ja lisa pisut õli. Lõika baklažaaniviilud pooleks. Võta norileht ja lõika omakorda 10 pikaks viiluks. Kata baklažaaniribad noriga ja aseta kuumale pannile. Prae alt 3–5 minutit. Seejärel keera viilud teistpidi ja prae veel 1–2 minutit nori poolelt.
- Kaunilt serveerimiseks võta leivaviilud ja ümara suuga klaas. Lõika klaasi äärega ringikujulised leivakesed ja määri need võiga. Seejärel aseta baklažaan leivakesele ja kõige peale pane kreem. Kaunistuseks võid lisada rohelist sibulat, sidrunipipart ja rukkilille kroonlehti.