Vegan vastlakuklid kardemoni ja pruuni suhkruga

Retseptid

Kommenteeri
Sellest retseptis saab kaheksa vastlakuklit.

Koostis:

  • 160 ml sooja vett
  • 300-350 g nisujahu
  • 10 g kuivpärmi
  • 50 g pruuni suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 80 g veganvõid või margariini
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 150 g vaarikamoosi
  • 250 ml taimset vahukoort (nt Tere)

Valmistamine:

  1. Lahusta pärm vees. Sega kausis kuivained ja vala vedelik hulka, lisa ka õli. Sõtku tainast tööpinnal. Vajadusel raputa hulka jahu.
  2. Tõsta tainas rasvatud või jahuse põhjaga kaussi ja jäta kaheks tunniks sooja kohta kerkima. Tainas võiks kahekordistuda.
  3. Jaota tainas noaga väikesteks pätsikesteks, rulli kuklid ja tõsta ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus 10–15 minutit. Lase täielikult maha jahtuda.
  4. Vahusta koor ning soovi korral lisa vahustamisel hulka maitse järgi suhkrut. Lõika kuklitelt katused terava noaga maha, näpista veidi ka sisu ära, et moos sisse mahuks. Pane lusikaga moos kuklisse, lisa vahukoor ning lõpuks viimistle kuklit lõigatud katusega. Head vastlapäeva!

Lisa kommentaar

Email again: