Vaja läheb
- 180 g riisinuudleid
- 200 g mangot
- 150 g edamame ubasid (sulatatud)
- 100 g paksoid
- 100 g kurki
- 2 peotäit värsket koriandrit
- 1 peaotäis värsket mahedamaitselist münti
- 1 punane tšilli (soovi korral)
- 70 ml heledat sojakastet
- 30 ml laimimahla
- 3 sl agaavi- või vahtrasiirupit
- 5 g peenelt riivitud ingverit
- 1 küüslauguküüs (soovi korral)
*
jagub kolmele
Valmistamine:
- Valmista riisinuudlid vastavalt pakendi juhisele. Loputa külma veega (et nuudlid kokku ei kleepuks) ning soovi korral lõika kääridega lühemaks.
- Blanšeeri sulatatud edamame ubasid 3-4 minutit soolaga maitsestatud keevas vees, seejärel loputa külma veega ja nõruta.
- Mõõda salatikausi põhja sojakaste, laimimahl, agaavi- või vahtrasiirup, peenelt riivitud ingver ja soovi korral ka peenelt riivitud küüslauk ning sega korralikult läbi. (Võid ka kõik kastme komponendid kaanega suletud purgis ühtlaseks raputada)
- Lisa juurde nuudlid, edamame oad, tükeldatud või ribastatud kurk, hakitud paksoi, tükeldatud mango, viilutatud või peenelt hakitud tšilli ning ürdid.
- Sega kõik hoolikalt läbi ning lase salatil enne söömist 10 minutit maitsestuda.