Aasiapärane nuudlisalat mango ja edamamae ubadega

Retseptid

Kommenteeri
Vaja läheb
  • 180 g riisinuudleid
  • 200 g mangot
  • 150 g edamame ubasid (sulatatud)
  • 100 g paksoid
  • 100 g kurki
  • 2 peotäit värsket koriandrit
  • 1 peaotäis värsket mahedamaitselist münti
  • 1 punane tšilli (soovi korral)
Kaste:
  • 70 ml heledat sojakastet
  • 30 ml laimimahla
  • 3 sl agaavi- või vahtrasiirupit
  • 5 g peenelt riivitud ingverit
  • 1 küüslauguküüs (soovi korral)
* jagub kolmele 

Valmistamine:
  1. Valmista riisinuudlid vastavalt pakendi juhisele. Loputa külma veega (et nuudlid kokku ei kleepuks) ning soovi korral lõika kääridega lühemaks.
  2. Blanšeeri sulatatud edamame ubasid 3-4 minutit soolaga maitsestatud keevas vees, seejärel loputa külma veega ja nõruta.
  3. Mõõda salatikausi põhja sojakaste, laimimahl, agaavi- või vahtrasiirup, peenelt riivitud ingver ja soovi korral ka peenelt riivitud küüslauk ning sega korralikult läbi. (Võid ka kõik kastme komponendid kaanega suletud purgis ühtlaseks raputada)
  4. Lisa juurde nuudlid, edamame oad, tükeldatud või ribastatud kurk, hakitud paksoi, tükeldatud mango, viilutatud või peenelt hakitud tšilli ning ürdid.
  5. Sega kõik hoolikalt läbi ning lase salatil enne söömist 10 minutit maitsestuda.
Autor: Maria Veski-Raudkivi / Miaspiratsion.com

Lisa kommentaar

Email again: