Tofušnitslid

Foto: Anu Tensing

Tofu on imeline toiduaine, sest sellest saab teha nii soolsaseid kui ka magusaid roogasid. Täna juhatame teid soolaste toitude radadele ning jagame tofušnitslite retsepti. Mõnusat kokkamist!

Koostisosad

250 g tofut
aquafaba ehk vedelik kikerherne konservist (piisab ühe purgi poolest vedelikust)
1 dl riivsaia
maitseaineid vastavalt maitsele (vürtsköömen, jahvatatud muskaatpähkel, Cayenne’i pipar, sidrunipipar, sool)
õli

Valmistamine

1. Pressi tofust vedelik välja.
2. Pane ühte kaussi aquafaba ja teises kausis sega riivsai ja maitseained.
3. Lõika tofu parajateks viiludest, nt 10 viiluks.
4. Kasta tofu kõigepealt aquafaba‘sse ja seejärel kata riivsaia seguga võimalikult ühtlaselt, kuni ei näe tofuviilul märgasid kohti. Aseta kõrvale taldrikule. Tee sama ülejäänud tofuviiludega.
5. Kuumuta pannil õli. Kui õli on kuum, prae tofuviile mõlemalt poolt, kuni need on kuldpruunid.
6. Naudi näiteks toorsalatiga!

Retsept: Anu Tensing