TAIMNE TEISIPÄEV | Nuudlivokk köögiviljade, seente ja maapähklise kastmega

Käes on taaskord nädala teine päev! Seekord jagame teiega oktoobrinumbris avaldatud nuudlivokki, mille autoriks Vapper Uba/GenGöök!

Nuudlivokk köögiviljade, seente ja maapähklise kastmega

Vaja läheb:

100 g täisteranuudleid
50 g punast kapsast
30 g porgandit
20 g paprikat
20 g suhkruhernest
30 g brokolit
30 g šampinjone
2 g tšillit
2 g küüslauku
3 g ingverit
20 ml sojakastet
1 laim
maitse järgi rohelist sibulat
maitse järgi seesamiseemneid 
5 ml suhkrusiirupit
õli praadimiseks

Haki punane kapsas, porgand ja paprika peenikesteks ribadeks. Tükelda šampinjonid laastudeks, küüslauk, ingver ja tšilli pisikesteks kuubikuteks. Haki brokoli. Suhkruherneid pole vaja tükeldada.

Prae punane kapsas kergelt õlis läbi, tõsta kõrvale. Puhasta pann. Prae ingver, tšilli ja küüslauk. Lisa seened ja veidi sojakastet. Seejärel lisa pannile kõik köögiviljad peale punase kapsa ja prae kergelt läbi. Maitsesta suhkrusiirupi, laimi ja sojakastmega.

Keeda nuudlid al dente’ks, loputa külma veega üle, sega läbi veidikese õliga. Lisa nuudlid viimasena vokitud köögiviljade hulka. Vajadusel lisa sojakastet ja maitsesta.

Kastme jaoks sega saumikseriga kokku 50 ml vett ja 100 g maapähklivõid. Kaste peaks olema nii vedel, et seda saab kallata.

HEAD ISU! 🙂

Uuri lähemalt:
VAPPER UBA catering
GENGÖÖK