Kellele ei meeldiks kartulid? Siin on üks eriti mõnus ebatraditsiooniline värske kartuli salat. Retsepti autoriks on Taimne Teisipäev.
Koostis:
- 0,5 kg värsket kartulit
- 200 g kirss- või ploomtomatit
- 200 g värsket kurki
- 100 g rukolat
- 100 g taimset fetajuustu
- 1 küüslauguküüs
- 1 sl valge veini äädikat
- 2 sl oliiviõli
- 1 tl sool
- 0,5 tl suhkrut
- peotäis taimset peekonit
- Pese kartulid, pane koorega keema ning keeda pehmeks, kuid mitte pudruks.
- Lahusta sool ja suhkur äädikaga, sega kokku oliiviõli ja purustatud küüslauguga.
- Koori keedetud ja jahtunud kartulid ning lõika suuremad kartulid väiksemateks, suupärasteks tükkideks.
- Sega kartulid poole koguse kastmega ja jäta mõneks minutiks seisma.
- Haki kurk ning lõika kirsstomatid veeranditeks. Pane kurk ja tomat suurde kaussi, lisa rukola, tükeldatud taimne feta ning keedetud kartulid. Lisa ülejäänud kaste ja sega salat läbi.
- Soovi korral võid salatile lisada ka taimset peekonit.