Kommenteeri
2023. aasta sügisnumbris oli pudrueri. Jagame teiega seal ilmunud riisipudru retsepti.
Koostis:
  • 2,5 dl riisihelbeid
  • 1 l vett
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl kookospiima (purgist)
  • 1 küps banaan
  • 2 peotäit (külmutatud) ananassikuubikuid
  • 2 sl kookoshelbeid
  • 200 ml taimset piima
  • soovi korral maapähklivõid ja marju
Valmistamine:
  1. Pane vesi koos soolaga keema. Lisa kohe ka riisihelbed. Kui puder keema läheb, alanda temperatuuri ning keeda tasasel tulel umbes 5 minutit. Sega aeg-ajalt, et puder põhja ei kõrbeks. Seejärel jäta puder kaane alla hauduma. Kui eelistad vedelamat putru, siis lisa pisut vett või taimset piima. Kui eelistad paksemat putru, siis keeda kauem. Keetmisaeg ja paksus oleneb ka pudruhelvestest.
  2. Purusta kahvliga banaan. Lisa pudrule kookospiim ja banaan ning sega.
  3. Vala puder kaussidesse. Kata ananassikuubikute ja kookoshelvestega. Soovi korral lisa maapähklivõid ja marju.
  4. Serveerimisel vala peale taimset piima nii, et pudrule jääb peale õhuke kiht piima. Soovi korral lisa söömise ajal veel piima.
Soovitus! Kui soovid magusamat maitseelamust, kasuta šokolaadipiima.
Retsept: Annaliisa Post
Foto: Helen Nurmsoo

Lisa kommentaar

Email again: