Kõrvits on imeline köögivili, sest see sobib peaaegu kõige sisse. Hummuse sisse sobib kõrvits kohe väga mõnusalt!
Koostis:
- 200 g kõrvitsat (kooritud ja kuubikuteks tükeldatud)
- 1 pakk kikerherneid
- 1 spl tahiinit
- 1 tl jahvatatud koriandrit
- 1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 3 spl oliiviõli
- 1 dl vett
- soola
- pipart
Valmistamine
- Aseta tükeldatud kõrvits ahjuplaadile. Lisa rasvaine ning küpseta 180 kraadi juures aeg-ajalt segades kuldseks (umbes 35 minutit). Lase jahtuda.
- Vala kikerherned sõelale ja loputa need veega üle. Seejärel vala kikerherned köögikombaini ning lisa kõik ülejäänud komponendid. Mikserda kõik ühtlaseks. Maitse ja vajadusel lisa maitseaineid.
Retsept: Maris Soobik-Saluste