Tofu on imeline toiduaine, sest sellest saab teha nii soolsaseid kui ka magusaid roogasid. Täna juhatame teid soolaste toitude radadele ning jagame tofušnitslite retsepti. Mõnusat kokkamist!
Koostis:
- 250 g tofut
- aquafaba ehk vedelik kikerherne konservist (piisab ühe purgi poolest vedelikust)
- 1 dl riivsaia
- maitseaineid vastavalt maitsele (vürtsköömen, jahvatatud muskaatpähkel, Cayenne’i pipar, sidrunipipar, sool)
- õli
Valmistamine:
- Pressi tofust vedelik välja.
- Pane ühte kaussi aquafaba ja teises kausis sega riivsai ja maitseained.
- Lõika tofu parajateks viiludest, nt 10 viiluks.
- Kasta tofu kõigepealt aquafaba‘sse ja seejärel kata riivsaia seguga võimalikult ühtlaselt, kuni ei näe tofuviilul märgasid kohti. Aseta kõrvale taldrikule. Tee sama ülejäänud tofuviiludega.
- Kuumuta pannil õli. Kui õli on kuum, prae tofuviile mõlemalt poolt, kuni need on kuldpruunid.
- Naudi näiteks toorsalatiga!
Retsept: Anu Tensing