Miinuskraadid tervitavad ja automaatselt tahaks hubasesse koju ja sooja jooki käte vahele. Siin on üks vürtsikas hõõgjoogi retsept, mida saab valmistada ükskõik millisest mahlast - kasvõi sellest, mis suvel talveks pudelisse sai pandud.
Koostis:
- 1 l puuviljamahla
- 1 laim
- 1 apelsin
- 1 aniisiseeme
- 2 kaneelipulka
- 4 vürtspipart
- 10 nelgipunga
- 0,5 tl jahvatatud kardemoni
- ingverijuur (1 cm tükk)
- pruun suhkur (vajadusel)
- soovi korral 0,7 l punast veini
Valmistamine:
- Lõika laim ja apelsin viiludeks (osta võimalusel mahedad ja ära unusta neid enne korralikult voolava vee all pesta). Vala mahl suurde potti. Lisa kõik ülejäänud komponendid ja vürtsid.
- Kui teed alkoholivaba joogi ja näed, et vedelik läheb keema, keeda 5 minutit ja võta pott tulelt. Kui tahad lisada veini, alanda temperatuur madalaimale, lisa vein, sega ja soojenda 3 minutit madalal tulel, siis tõsta jahtuma. Veini puhul segu keema ära aja.
- Korja kuuma vedeliku seest välja ka ingveri-, laimi- ja apelsiniviilud ja sõelu välja vürtsid, et jook liiga kibedaks ei läheks. Maitse! Kui vaja, lisa joogile suhkrut!