Retsepti autoriks on Legevege ehk Janar Soo. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta aprillis.
Koostis:
- 1 lillkapsapea
- 1 purk kookospiima
- 3-4 sl kikerhernejahu (sobib ka kaerajahu, täistera nisujahu vms)
- 150 g riivsaia
- 2 tl paprikapulbrit
- 1 sl sibulagraanuleid
- 1 sl küüslaugugraanuleid
- 1-2 sl tšillikastet
- 3 sl BBQ-kastet
- 1-2 sl sojakastet
- 1/2 tl soola
- Eelsoojenda ahi 225 kraadini.
- Lõika lillkapsas mõnusa suurusega õisikuteks.
- Vispelda ühtlaseks massiks kookospiim, kikerhernejahu, paprikapulber ja sool. Taigen peab jääma lillkapsaõisikule kerge kihina, kuid ei tohiks väga tilkuda.
- Sega teises kausis riivsai, küüslaugu- ja sibulagraanulid.
- Kasta lillkapsaõisikud ükshaaval kookospiimasegusse ja kata riivsaiapuruga.
- Pane 15 minutiks ahju.
- Sega omavahel BBQ-, tšilli- ja sojakaste.
- Võta lillkapsas ahjust välja, kata kastmega ning pane veel 12 minutiks küpsema.