Kommenteeri
Retsepti autoriks on Legevege ehk Janar Soo. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta aprillis.
Koostis:
  • 1 lillkapsapea
  • 1 purk kookospiima
  • 3-4 sl kikerhernejahu (sobib ka kaerajahu, täistera nisujahu vms)
  • 150 g riivsaia
  • 2 tl paprikapulbrit
  • 1 sl sibulagraanuleid
  • 1 sl küüslaugugraanuleid
  • 1-2 sl tšillikastet
  • 3 sl BBQ-kastet
  • 1-2 sl sojakastet
  • 1/2 tl soola
Valmistamine:

  1. Eelsoojenda ahi 225 kraadini.
  2. Lõika lillkapsas mõnusa suurusega õisikuteks.
  3. Vispelda ühtlaseks massiks kookospiim, kikerhernejahu, paprikapulber ja sool. Taigen peab jääma lillkapsaõisikule kerge kihina, kuid ei tohiks väga tilkuda.
  4. Sega teises kausis riivsai, küüslaugu- ja sibulagraanulid.
  5. Kasta lillkapsaõisikud ükshaaval kookospiimasegusse ja kata riivsaiapuruga.
  6. Pane 15 minutiks ahju.
  7. Sega omavahel BBQ-, tšilli- ja sojakaste.
  8. Võta lillkapsas ahjust välja, kata kastmega ning pane veel 12 minutiks küpsema.

Lisa kommentaar

Email again: