RETSEPT | Valmista kodus! Avokaado-pistaatsiajäätis

Soojad ilmad ees või selja taga – vahet ju ei ole! Jäätist võib teha igal ajal. See pistaatsiajäätis on rikkalik ja kreemine. Retseptilooja ja foto autor on imeline Miaspiration.

Vaja läheb:

30 g naturaalset pistaatsiakreemi 
80 g avokaado viljaliha  
250 ml kookoskreemi 
50 g kookoskondenspiima 
¼ tl soola 
1 tl vaniljeekstrakti  
1 tl viina 
peotäis või rohkem kooritud pistaatsiapähkleid 

Valmistamine:

Jäätise valmistamiseks blenderda omavahel kõik koostisosad peale pähklite. Vala segu vormi või vormidesse ning sega sisse hakitud või uhmerdatud pistaatsiapähklid. Kreemise tulemuse saavutamiseks on vaja segu jäätumisprotsessi ajal iga poole tunni tagant segada. Kui seda teha ei taha, on soovituslik jäätisesegu pigem pulgaga vormidesse valada, sest jäätisepalle on raske moodustada.

NB! Viin ei ole jäätises maitse, vaid pehmendamise eesmärgil.  

Maria Veski, Miaspiration
www.miaspiration.com