Soojad ilmad ees või selja taga – vahet ju ei ole! Jäätist võib teha igal ajal. See pistaatsiajäätis on rikkalik ja kreemine. Retseptilooja ja foto autor on imeline Miaspiration.
Vaja läheb:
30 g naturaalset pistaatsiakreemi
80 g avokaado viljaliha
250 ml kookoskreemi
50 g kookoskondenspiima
¼ tl soola
1 tl vaniljeekstrakti
1 tl viina
peotäis või rohkem kooritud pistaatsiapähkleid
Valmistamine:
Jäätise valmistamiseks blenderda omavahel kõik koostisosad peale pähklite. Vala segu vormi või vormidesse ning sega sisse hakitud või uhmerdatud pistaatsiapähklid. Kreemise tulemuse saavutamiseks on vaja segu jäätumisprotsessi ajal iga poole tunni tagant segada. Kui seda teha ei taha, on soovituslik jäätisesegu pigem pulgaga vormidesse valada, sest jäätisepalle on raske moodustada.
NB! Viin ei ole jäätises maitse, vaid pehmendamise eesmärgil.
Maria Veski, Miaspiration
www.miaspiration.com