RETSEPT | Soolased muffinid päikesekuivatatud tomatite ja juustuga

Üks mõnus soolane amps, hommikusöögiks või lõunaks. Haki värske salat kõrvale ja naudi.

Vaja läheb:

130 g sojapiima
0,5 sl õunaäädikat
100 g nisujahu
60 g maisijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 sl maitsepärmi
0,5 tl soola
4 sl toiduõli
50 g veganjuustu
40 g päikesekuivatatud tomateid
peotäis värsket tilli

Valmistamine:

Lisa õunaäädikas sojapiimale ja sega läbi. Jäta 10 minutiks seisma. Soojenda ahi 170–180 kraadini ja valmista ette muffinivormid. Kaalu kaussi kõik kuivained ja sega vispliga läbi. Lisa toiduõli ja piim äädikaga ning sega uuesti. Mass peab olema ühtlane ja paks. Lisa väikesteks kuubikuteks hakitud juust, tomatid ja till. Sega.

Täida ¾ muffinivormist tainaga. Kasuta selle jaoks lusikat või pritskotti. Küpseta 170–180 kraadi juures 18–22 minutit. Kontrolli hambatikuga. Jahuta veidi ja söö soojana.

Retsepti autoriks on Angelina Sorgina
Instagram: @gelchikcooks