RETSEPT | Vürtsikas läätsesupp

Sügis käes ning pimedamad ajad ootavad ees. Juba tahaks midagi vürtsikamat ja mõnusat, mis seest soojaks teeks. See vürtsikas läätsesupp on toitev ning ideaalne õhtusöök. Retsepti autoriks on Spice the Spirit.

neljale

Vaja läheb:

 250 g punaseid läätsesid
4 suurt kartulit
2 mugulsibulat
1 purk lahjat kookospiima
1 sl õli
1 sl maitsepärmi
1 sl paprikamaitseainet
1 tl Cayenne’i pipart
1 tl musta soola (valikuline)
1 tl sidrunipipart
½ tl soola

Kaunistuseks:

pisut dulset (punavetikas)
petersellilehed

Valmistamine:

Pese puhtaks läätsed ja kartulid. Koori kartulid ja sibulad ning haki väikesteks tükkideks. 

Pane potti kõik koostisosad peale kookospiima. Lisa 1,2 liitrit vett. Aseta pott pliidile, keeda suppi 20 minutit aeg-ajalt segades. Kui kartulid on peaaegu pehmed, keera pliit kinni. 

Kurna supivedelik eraldi nõusse. Tõsta pool supimassist köögikombaini ja püreesta. Seejärel lisa püreestatud kreemine mass supile. Lisa potti kookospiim. Pane juurde pisut supivedelikku. Kui soovid kreemisemat suppi, lisa vaid pool vedelikust. Seejärel sega supp läbi, tõsta tagasi pliidile ja keeda veel 5 minutit. 

Serveerimiseks tõsta supp kaussi ja lisa kaunistuseks vetikaid ja pisut petersellilehti.