RETSEPT | Kreemine ja lihtne kukeseenerisoto

Veel on kukeseeneaeg ning seda tuleb ära kasutada. Kukeseenekaste on traditsiooniline, kuid proovi vahelduseks hoopiski risotot. Retsepti autoriks on Elys Limbak.

neljale 

Vaja läheb: 

1 sibulat
2 küüslauguküünt
200 g kukeseeni
1 tl Himaalaja soola või Herbamare ürdisoola
200 g risotoriisi
800 ml keevat vett
100 ml (soja)koort
3 sl maitsepärmi
õli
soovi korral kuivatatud ürte

Valmistamine:

Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis kuldseks. Lisa puhastatud kukeseened ja prae, kuni vesi on seentest eraldunud ja aurustunud. Lisa sool ja riis ning sega. Lisa vesi ja keeda keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni riis on pehme ja vesi imendunud. Lisa koor ja maitsepärm. Soovi korral maitsesta ürtidega. Maitse ja lisa vajadusel veel soola.