RETSEPT | Värske kartuli salat

Kellele ei meeldiks kartulid? Siin on üks eriti mõnus ebatraditsiooniline värske kartuli salat. Retsepti autoriks on Taimne Teisipäev.

Vaja läheb:

0,5 kg ​​värsket kartulit
200 g kirss- või ploomtomatit
200 g värsket kurki
100 g rukolat
100 g taimset fetajuustu
1 küüslauguküüs
1 sl valge veini äädikat
2 sl oliiviõli
1 tl sool
0,5 tl suhkrut
peotäis taimset peekonit

Valmistamine:

Pese kartulid, pane koorega keema ning keeda pehmeks, kuid mitte pudruks. Lahusta sool ja suhkur äädikaga, sega kokku oliiviõli ja purustatud küüslauguga. Koori keedetud ja jahtunud kartulid ning lõika suuremad kartulid väiksemateks, suupärasteks tükkideks. Sega kartulid poole koguse kastmega ja jäta mõneks minutiks seisma. Haki kurk ning lõika kirsstomatid veeranditeks. Pane kurk ja tomat suurde kaussi, lisa rukola, tükeldatud taimne feta ning keedetud kartulid. Lisa ülejäänud kaste ja sega salat läbi. Soovi korral võid salatile lisada ka taimset peekonit.