PÜHADERETSEPT | Täistaimne kasukas

Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Kui sinulgi on mõni tore jõuluretsept ja kenad fotod, mida maailmaga jagada tahaksid, aga puudub platvorm, kirjuta anett@ajakirivegan.ee ja äkki saame su toiduloomingule tiivad anda! Siin on aga vegankasuka retsept, mille autoriks on Biomenu.

Kasukas: 

50 g hakitud sibulat 
200 g  marineeritud kurki
200 g keedetud porgandit
400 g keedetud kartulit
400 g keedetud peeti
100 g konservhernest 

Kaste: 

300 g (Biomenu) majoneesi
1 tl kanget sinepit
1 tl suhkrut
0,5 tl soola

Valmistamine:

Riivi keedetud kartul ja peet keskmise riiviga. Haki sibul ja hapukurk. 

Lao toiduained kihiti. Soovitatav on kasutada sirge serva ja lameda põhjaga klaasanumat. 

Põhi kata riivitud kartuliga, peale pane kiht sibulat, seejärel kas hapukurk või peet ning hernes. Peale pane kaste. Jäta külmkappi 2–3 tunniks tõmbama. 

Soovi korral võib kaunistada maitserohelisega.