PÜHADERETSEPT | Talvised pralineekommid

Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Kui sinulgi on mõni tore jõuluretsept ja kenad fotod, mida maailmaga jagada tahaksid, aga puudub platvorm, kirjuta anett@ajakirivegan.ee ja äkki saame su toiduloomingule tiivad anda! Siin on aga pralineekommide retsept, mille autoriks on Kaie Hakonen.

Toorpralineekommid
(gluteenivaba) 
15–25 tk (oleneb vormi suurusest)

Vaja läheb:

1 dl kakaovõid
3 sl India pähkli võid (või mõnda muud magustamata pähklivõid)
0,75 dl toorkakaopulbrit
5 spl agaavisiirupit
2 tilka apelsini eeterlikku õli 
soovi korral lusikaotsa jagu kardemoni või kaneeli/piparkoogimaitseainet

Valmistamine:

Sulata kakaovõi kuumavee vannil. Jäta segu kuni vormi panemiseni kuumavee haudesse, nii segunevad komponendid ühtlasemalt. Lisa pähklivõi, sega hoolikalt. Mõõda juurde siirup ja jätka segamist. Lisa kakao ja sega ühtlaseks massiks. Lõpuks maitsesta apelsiniõliga ning sega veel kord. Tõsta täidis šokolaadi- või jääkuubikuvormi. Soovi korral võid (osade) kommide pinnale riputada mõnda maitseainet. Lase kommidel vähemalt pool tundi sügavkülmas tahkuda (või külmkapis 1–1,5 h). Valmis komme säilita külmkapis. Lihtne teha! Sobib koos lastega valmistamiseks.

Nipp! Saad pähklivabad kommid, kui kasutad pähklivõi asemel kookosvõid.

JÄTA VASTUS

Palun sisesta kommentaar
Palun sisesta oma nimi