PÜHADERETSEPT | Wellingtoni pirukas punapeediga

Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Kui sinulgi on mõni tore jõuluretsept ja kenad fotod, mida maailmaga jagada tahaksid, aga puudub platvorm, kirjuta anett@ajakirivegan.ee ja äkki saame su toiduloomingule tiivad anda! Siin on aga üks uhke Wellingtoni retsept, mille autoriks on Biomenu.

Wellingtoni pirukas punapeediga

Vaja läheb:

800 g keedetud punapeeti 
1 kg veganlehttainast
veidi jahu 
300 g Portobello seeni
320 g peedikotlette
maitse järgi Himaalaja soola ja musta pipart 
Biomenu taimset majoneesi küüslauguga
taimset juustu
sinepit

Valmistamine:

Tükelda seened ning sega kokku kotlettide, majoneesi, sinepi ja maitseainetega. Puista tööpinnale veidi jahu. Rulli lehttainas 20 x 30 cm suuruseks ristkülikuks, tõsta mittenakkuvale ahjuplaadile. Ülejäänud tainas rulli 30 x 35 cm suuruseks. 

Aseta 1/5 saadud seene-kotletisegu taignaribale, jättes ääre paljaks. Keedupeet aseta segu peale ning peedi peale pane ülejäänud segu. Pintselda tainaservad veega ja aseta suurem tükk tainast peale. Suru servad kahvliharudega kokku.

Tee noaseljaga tainale pikad diagonaalsed jooned, aga ära tainast lõika! Pane vähemalt 30 minutiks külmkappi.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Küpseta, kuni pirukas on pealt kuldne ja krõbe. Võta ahjust välja ja lase enne serveerimist 10 minutit jahtuda. Serveerimiseks lõika paksudeks viiludeks.