Porgandi-ingverisupp

Foto: Taimne Teisipäev

Kui väljas on külmakraadid ja maadpinda katab lumevaip, siis on paras aeg end soojendada püreesupiga.

Koostisosad

10 porgandit
1 keskmine sibul
1 ingverijuur
1 spl õli
400 ml kookospiima
1 l vett
sool
pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori porgandid, sibul, ingver ja haki need umbes 2-3 cm pikkusteks lõikudeks.

2. Aseta tükeldatud köögiviljad ahjupannile ja pintselda kergelt õliga üle. Küpseta köögivilju ahjus umbes 50 minutit või kuni need on muutunud pehmeks.

3. Aseta ahjus valminud köögiviljad koos kookospiima ja veega blenderisse. Blenderda segu, kuni see on muutunud siidjaks. Tõenäoliselt ei mahu terve supi kogus ühel ajal blenderisse ja suppi on vaja blenderdada mitmes osas (või kasutada saumikserit). 

4. Kui oled blenderdamise lõpetanud, vala supp potti ning keeda madaldal temperatuuril, kuni supp on ühtlaselt soe. Vajadusel lisa supi vedeldamiseks veel vett.

5. Maitsesta soola-pipraga ning lisa soovi korral veel meelepäraseid ürte (nt tüümian, basiilik). 

Retsept: Taimne Teisipäev