Halvaapallid

Foto: Maris Soobik-Saluste

Oleme harjunud tahiinit lisama hummusele, kuid tegelikult saab sellest valmistada ka halvaad ja halvaapalle! Mõnusat maiustamist!

Koostisosad

100 g päevalilleseemneid
50 g (gluteenivabu) kaerahelbeid
1 spl tahiinit (kuhjaga)
2 spl maapähklivõid (kuhjaga)
3 spl vahtrasiirupit
0,5 tl vanilli
näpuotsatäis soola
30 g kuivatatud jõhvikaid
3 spl taimset piima
soovi korral jahvatatud maapähkleid kaunistuseks

Valmistamine

1. Rösti päevalilleseemned kuival pannil kuldseks ja lase jahtuda. 

2. Jahvata päevalilleseemned jahuks ja vala köögikombaini. Lisa kõik ülejäänud koostisosad (v.a kuivatatud jõhvikad). Purusta, kuni moodustub vooliv mass. 

3. Sega sisse hakitud kuivatatud jõhvikad. 

4. Vormi segu pallikesteks. Kui tainas on liiga vedel pallikeste voolimiseks, lisa kaerahelbeid. Kui segu on liiga kuiv, lisa taimset piima.

5. Soovi korral jahvata maapähklid jahuks ning veereta pallikesi selle sees. Aseta valminud pallikesed vähemalt tunniks ajaks külmkappi ning naudi!

Retsept: Maris Soobik-Saluste