Mulgipuder tofust “pekikuubikutega”

Foto: Kristjan Klasen

Sügiseti on ikka söödud mulgiputru ja vahel ka tähistatud mulgipudru päeva! Tänasel, viimasel oktoobrikuu reedel, jagame mulgipudru retsepti taimses kuues.

Koostisosad

500 g kooritud kartuleid
125 g odrakruupe
400 g tofut
2 suuremat sibulat
2-3 küüslauguküünt
soola
pipart
õli

Valmistamine

  1. Mulgipudru valmistamiseks keeda ühes potis pehmeks kartulid ja teises kruubid. Seejärel tambi kartul pudruks. Lisa keedetud kruubid ning maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral lisa ka veidikene õli.
  1. Tofust “pekikuubikute” valmistamiseks lõika tofu kuubikuteks ja prae õlis kuni tekib kerge kuldne koorik. Seejärel lisa hakitud sibul ning küüslauk. Lisa julgelt õli. Prae, kuni sibul on küps. Maitsesta soola ja pipraga.
  1. Serveerides võid lisada värsket või külmutatud peterselli.

Retsept: Kristjan Klasen