Pirnikook

Vegankuu esimest nädalalõppu tähistame ühe maheda pirnikoogiga. Ühest koogist jagub tükke kuni kaheksale, kuid terve koogi võib ka üksi nahka pista.

Koostisosad

2 keskmist pirni
35 g + 50 g agaavisiirupit
220 g sojapiima
15 g õunaäädikat
270 nisujahu
0,5 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
60 g kookospalmisuhkrut (või valget suhkrut)
1 tl kaneeli
50 g kookosõli (sulatatud)
10 g vanillipastat või vanillisuhkrut

Vormi läbimõõt 23 cm

Valmistamine

1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.

2. Puhasta pirnid ja lõika sektoriteks. Ühest pirnist saab 10-12 sektorit.

3. Sega sojapiim õunaäädikaga ja jäta 5 minutiks seisma. Samal ajal sega teises kausis kokku kõik kuivad koostisosad. Lisa paksenenud sojapiimale kõik ülejäänud vedelad koostisosad ja sega läbi. Sega ühes kausis kokku kuivad ja vedelad komponendid. Taigen ongi valmis.

4. Aseta küpsetusvormi (läbimõõt 23 cm) põhja pirnisektorid nii, et kitsam osa jääks keskele. Vala ühtlaselt peale 50 g agaavisiirupit ja seejärel taigen.

5. Küpseta 180 kraadi juures 27–35 minutit. Kontrolli valmidust hambaorgiga. Lase koogil 15 minutit vormis puhata, seejärel kummuta tagurpidi serveerimisnõule ja naudi.

Retsept: Angelina Sorgina