Lihtne ja koorene kartuligratään

Foto: Pille-Riin Priske

Ei tea, mida õhtuks süüa teha? Meie ajakirja kujundaja Pille aitab sul selle probleemi lahendada! Tema loodud kartuligratääni retsept on tõesti väga lihtne ja võimalik, et kõik koostisosad on sul juba kapis ootamas.

Koostisosad

750 g kartuleid
250 ml täistaimset toidukoort
2-3 spl maitsepärmi
maitse järgi soola ja pipart
riivitud veganjuustu

Valmistamine

1. Koori kartulid ning lõika neist õhukesed kettad. Keeda kartuleid soolatud vees, kuni need on poolpehmed. Selleks kulub 3-5 minutit. 

2. Sega kokku toidukoor, maitsepärm, sool ja pipar.

3. Soovitan kasutada kahte väikest keraamilist vormi, mille läbimõõt on 18 cm, aga võid ka kasutada ühte suuremat. Pane vormi(de) põhja esmalt kaste, seejärel lao peale kartulid ning puista juustuga üle. Lao 2-3 kihti ja kõige peale pane kaste ning seejärel juust. 

4. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni juust on sulanud ja kartulid on täiesti pehmed. Soovi korral puista peale rohelist sibulat.

Retsept: Pille-Riin Priske