SUVIKÕRVITSASALAT
Seda suvikõrvitsat on saanud küll juba vardasse ajada, paneerida, marineerida… Mida veel annaks teha? Taimse teisipäeva raames jagame ühte mõnusat suvist retsepti! Suvikõrvitsasalat, millele annab omapärase meki karrine kaste! Mmm.. Karriarmastajate unistus!
SALATIPÕHJAKS ON VAJA VÄGA VÄHE:
2-3 tassi hakitud Hiina kapsast (loomulikult võib selle asendada ka muu meelepärase salatilisega)
0.5 kg suvikõrvitsat
1/2 tassi kirsstomateid
värsket basiilikut ning piparmünti
KARRISE KASTME ja MARINAADI SAAD:
3 spl suhkrusiirupist või muust magustajast
3 spl tahhiinist
3 spl õlist
1 spl karri pulbrist
ühe sidruni mahlast
näpuotsatäiest cayenni piprast
JA KUIDAS VALMISTADA?

Valmista kaste. Sega kõik koostisosad kokku.

Jaota kaste pooleks: üks salatikastmeks, teine suvikõrvitsate marineerimiseks. Lõika suvikõrvits umbes sentimeetri paksusteks ratasteks. Pintselda need õliga ning maitsesta soola ja pipraga.
Grilli rattaid 3-4 minutid mõlemalt poolt kuni suvikõrvitsatele tekivad grillitriibud. Eemalda suvikõrvitsad grillilt ja pintselda need kokku kastmega.
Jäta 15-20 minutiks seisma. Pane suuremasse kaussi salat, grillitud suvikõrvits, kirsstomatid ja maitsetaimed. Lisa kaste ning sega kergelt. Serveeri koheselt.
Retsept ilmus ajakirja Vegan 2017. aasta suvises numbris. Igas ajakirjas on vähemalt kaheksa maitsvat väljarebitavat veganretsepti. PS! MEIL ON HINNAFESTIVAL! Kõik varasemad ajakirja numbrid on hetkel e-poes saadaval hinnaga 1.99! Mine uuri järgi SIIT.