SUVIKÕRVITSAUPUTUS: suvine, maitsev ja karrine suvikõrvitsasalat

Suvikõrvitsasalat

SUVIKÕRVITSASALAT

Seda suvikõrvitsat on saanud küll juba vardasse ajada, paneerida, marineerida… Mida veel annaks teha? Taimse teisipäeva raames jagame ühte mõnusat suvist retsepti! Suvikõrvitsasalat, millele annab omapärase meki karrine kaste! Mmm.. Karriarmastajate unistus!

 

SALATIPÕHJAKS ON VAJA VÄGA VÄHE:

2-3 tassi hakitud Hiina kapsast (loomulikult võib selle asendada ka muu meelepärase salatilisega)

0.5 kg suvikõrvitsat

1/2 tassi kirsstomateid

värsket basiilikut ning piparmünti

KARRISE KASTME ja MARINAADI SAAD:

3 spl suhkrusiirupist või muust magustajast
3 spl tahhiinist
3 spl õlist
1 spl karri pulbrist
ühe sidruni mahlast
näpuotsatäiest cayenni piprast
 

JA KUIDAS VALMISTADA?

 

Suvine suvikõrvits, salat, suvikõrvitsasalat
Suvikõrvitsast tuleb võtta viimast.

Valmista kaste. Sega kõik koostisosad kokku.

suvikõrvits, salat, suvikõrvitsasalat
Miks mitte proovida karrise kastmega suvikõrvitsasalat it?

Jaota kaste pooleks: üks salatikastmeks, teine suvikõrvitsate marineerimiseks. Lõika suvikõrvits umbes sentimeetri paksusteks ratasteks. Pintselda need õliga ning maitsesta soola ja pipraga.

Grilli rattaid 3-4 minutid mõlemalt poolt kuni suvikõrvitsatele tekivad grillitriibud. Eemalda suvikõrvitsad grillilt ja pintselda need kokku kastmega.

Jäta 15-20 minutiks seisma. Pane suuremasse kaussi salat, grillitud suvikõrvits, kirsstomatid ja maitsetaimed. Lisa kaste ning sega kergelt. Serveeri koheselt. 

 

Retsept ilmus ajakirja Vegan 2017. aasta suvises numbris. 
Igas ajakirjas on vähemalt kaheksa maitsvat väljarebitavat 
veganretsepti. PS! MEIL ON HINNAFESTIVAL! Kõik varasemad 
ajakirja numbrid on hetkel e-poes saadaval hinnaga 1.99! 
Mine uuri järgi SIIT.