Ei-maksapasteet

Foto: Kati Sulp

Valmista peolauale üks julmusevaba pasteet!

Koostisosad

300 g pruune läätsesid
4-5 keskmist sibulat
3-4 küüslauguküünt
peotäis rohelist peterselli 

Valmistamine

1. Pane läätsed soolasesse vette keema. 

2. Viiluta sibulad ning prae õlis kuldpruuniks. Lase jahtuda. 

3. Kurna ning loputa läätsed. Jäta sõelale nõrguma ning lase jahtuda. 

4. Purusta köögikombainis küüslauk ja petersell, lisa jahtunud läätsed ja sibul. 

5. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning töötle soovitud konsistentsi saavutamiseni. Kui soovid pehmemat ning peenemat pasteeti, lisa töötlemise ajal segule aeglaselt veidi toiduõli. 

Soovitus! Kui soovid erinevaid maitseid, siis lisa enne töötlemist ka näiteks paprikat, marineeritud kurki, röstitud maapähkleid või seesamiseemneid. 

Retsept: Kati Sulp ja Martin Enn