Laulupeol serveeritakse 26 000 portsjonit vegansuppi
“Traditsioonilised tantsu- ja laulurahva lemmikud pole valikust kuhugi kadunud, ka tänavu valmis koguseliselt kõige rohkem suitsulihaga hernesuppi ja seljankat, aga ka sealihaga värskekapsasuppi,” rääkis Orkla Eesti toiduvaldkonna turundusdirektor Marek Viilol.
“Selleks, et osade peoliste kõht tühjaks ei jääks, valmisid esmakordselt peo tarbeks ka vegansupid. Juba vanade eestlaste toidulauale kuulunud läätsed on toorainena valgurikkad ja toitvad, rassolnikus annavad lauljatele ja tantsijatele jõudu kõrge toitainesisaldusega kruubid,” selgitas Viilol, et ka vegansupp peab olema toekas ja toitev.
“Juuli alguses katame koos Naiskodukaitsjatega läbi aegade Eesti pikima toidulaua, mis on juubelipeole kohaselt väärikas, rahvuslik ja maitseküllane.”
Viie erineva supi põhjad valmisid Põltsamaa tehases selle ja eelmise nädala jooksul enam kui 30 tonnist eestimaisest köögiviljast ja lihast. Supipõhi viiakse juuli alguses Tallinnasse, kus Naiskodukaitsjad sellest supi valmis keedavad ja nii proovides kui pidudel 180 000 portsjonina peo osalejatele serveerivad. Põltsamaa supitootmine on koostöös Naiskodukaitsega laulu- ja tantsupeoliste kõhtu täitnud alates 2007. aastast.
XXVII laulu- ja XX tantsupidu „Minu arm“ toimub 4.-7. juulini Tallinnas. Üle Eesti valmistuvad kümned tuhanded lauljad ja tantsijad juubelipeol ülesastumiseks
Artikkel ilmus 2019. aastal.