FOTOD! Milline on üks taimselt toituv mees? Käima lükati kampaania “Tugev taimsel kütusel”

Foto: ajakiri Vegan

“Tugev taimsel kütusel” on heategevuslik spordikampaania, kus osalevad mehed tegelevad jõudu nõudva treeninguga ja ei tarbi liha. Pühapäeval, 12. jaanuaril avati kampaaniaga “Tugev taimsel kütusel” samanimeline fotonäitus Tallinnas Butterfly Lounge’is. Kampaania eesmärgiks on murda müüte taimse toidu ja spordi seose kohta ning tutvustada eluviisi, millest võidab tervis, keskkond ja loomulikult loomad. 

Pühapäeval sai Tallinna legendaarse lounge’i seintel esmakordselt näha fotograaf Siiri Kumari jäädvustatud fotoseeriat sportlastest, kes on loobunud lihast või loomsetest saadustest täielikult.

Foto: ajakiri Vegan

Kui küsida: milline on üks taimselt toituv mees või mille poolest jääb ta silma, võiks vastata, et tegelikult näevad regulaarselt trenni harrastavad inimesed ju ikka head välja. Küsimus jääb õhku aga keskkondliku, eetilise ja võib-olla isegi tervisliku aspekti juures. See ongi kampaania üks eesmärkidest: näidata, et sportliku edu saab saavutada ka keskkonnasäästlikult ning eetiliselt.

Kampaanias osalejatest ning fotodel poseerinutest on paljud noppinud auhinnalisi kohti ka rahvusvahelisel areenil alustades näiteks profikorvpalluritest lõpetades trikiratturitega. 

Foto: ajakiri Vegan

Ettevõtmise koduleheküljelt leiab taimseid retsepte, treeningkavasid ja infot taimse toitumise kohta. Lisaks saab seal lähemalt uurida ka kampaanias osalejate kogemusi.

Foto: ajakiri Vegan

Rändnäitus külastab 2019. aasta jooksul erinevaid asukohti üle Eesti. Butterfly Lounge’is saab pildigaleriid näha kuni 3. veebruarini.