Vigri kohviku retsept | BATAADI PANNKOOGID RABARBERIKASTMEGA

BATAADIPANNKOOGID

Aseta blenderisse:

250 g kooritud, küpsetatud bataat (u 550g toores koorega bataat )
40 g banaan ( u pool väikest)
100 g datleid (u 10 tk)
5 g vaniljepastat (1 tilk)
370 g sojapiima (u 1,5 tassi)
1 sl õunaäädikat

Sega kokku kuivained:

1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl kaneeli
180 g kaerajahu (provena GV)
Soola näpuotsaga

Valmistamine:

Sega 2 massi vispliga kokku. Saad paksu veidi kleepuva massi. Küpsetamiseks on kõige mugavam õhukese põhjaga mitte nakkuva pinnaga pannkoogipann. Madalal kuumusel (1-1,5 peal) küpsetades saad küpsetada õ l i v a b a l t !

Tõsta taigen supilusikaga pannile. Laiali määrimiseks kasta lusikas eelnevalt külma vette, silu ringjate liigutustega ca 5mm paksused pätsid. Küpseta, kuni servad võimaldavad koogi ümber pöörata (mõlemalt poolt ca 40-50 sek).

Soovitused: piima võid asendada veega, valgu koguse suurendamiseks asenda 1/3 jahust mandlijahuga. Kaerajahu saad hõlpsasti valmistada kaerahelvestest blenderiga. Koogile magususe või tekstuuri lisamiseks võid veel küpsetamata poolele vajutada õhukesi banaaniviile või väikeseid marju. Serveeri koos marjade, puuviljade ja oma lemmik kastmega või katseta rabarberikastet.

RABARBERIKASTE

Blenderda koostisosad ühtlaseks massiks:

80 g kooritud rabarberit
80 g külma vett
20 g datleid (2 tk) võid asendada agaavi- või vahtrasiirupiga
40 g india pähkleid
20 g apelsinimahl (2 sl)
7 mündilehte
10 g spinatit (väike peotäis)

Valmista vahetult enne lauale andmist. Head nautimist!