VEGAN PASTEET: seened, pekaanipähklid ja läätsed

Vegan pasteet

Mida Sina võileiva peale armastad määrida? Hummust või hoopiski avokaadomääret? Kas Sa oled kunagi mõelnud, kuidas maitseb üks vegan pasteet? Siin on Sulle üks retsept katsetamiseks!

 

VAJA LÄHEB:

12 šampinjoni

2 spl õli

2 spl tumesinist Keijut

1 valge sibul

2 küünt küüslauku

2 purki läätsesid. Võib asendada ka sama koguse (u 480 g) keedetud roheliste läätsedega

150 g pekaanipähkleid. Võib asendada ka Kreeka pähklitega, siis on pähkli maitse veidi tugevam

2 spl värskelt pressitud sidrunimahla

1 spl sojakastet

1 tl suhkrut

Maitsejärgi Cayenne pipart, soola ja musta pipart

Vegan pasteet! Maitsev!

KUIDAS VALMISTADA?

Haki sibul ja küüslauk ning pane õli ja võiga pannile praadima.

Prae, kuni sibul on muutunud klaasjaks.

Lisa viilutatud šampinjonid.

Prae, kuni seened on pruunid ja pehmed.

Pane köögikombaini läätsed, sidrunimahl, sojakaste, suhkur, Cayenne pipar. Lisa ka praetud seened ja sibulad.

Purusta, kuni oled saanud ühtlase pasteedilaadse massi.

Kui segu on liiga kuiv, võid lisada ka vähehaaval vett.

Võid kasutada ka saumikserit.

Maitse ning lisa vajadusel soola, ja Cayenne pulbrit, musta pipart või veel sidrunimahla.

Aseta pasteet suletavatesse anumatesse, säilita külmkapis kuni 4 päeva.