Rabarberi hooaeg on täies hoos ning esimsed maasikadki juba valmivad, seega on imeline aeg valmistada just neid muffineid. Retsept on pärit meie retseptikogumikust.
Koostis
200 ml taimset piima
1 tl õunaäädikat
200 g toortatrajahu
150 g toor-roosuhkrut
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
60 ml taimset õli
2 tl vaniljeekstrakti
150 g rabarberikuubikuid
1 pakk taimset vahukoort
2 sl suhkrut
2 sl külmkuivatatud maasikapulbrit
meelepäraseid lisandeid kaunistamiseks
Valmistamine
- Pane ahi 220 kraadi peale soojenema ja aseta muffinivormid panni pesadesse.
- Sega omavahel taimne piim ja õunaäädikas ning jäta kõrvale. Taignakausis sega tatrajahu, sooda, küpsetuspulber ja suhkur. Sega piima-äädika segu hulka õli ja vaniljeekstrakt. Vala õli-piima segu jahusegule, sega õrnalt, kuni enamus jahust on segunenud. Õrnalt segades lisa rabarberikuubikud.
- Jaga taigen vormidesse ja tõsta kohe ahju. Küpseta 12-15 minutit või kuni hambatikk tainaseks ei saa.
- Kreemi valmistamiseks vahusta koor suhkru ja maasikapulbriga.
- Kui muffinid on täielikult jahtunud, kaunista kreemi ja meelepäraste lisanditega.
NB! Samast taignast saad valmistada ka vormikoogi, küpsetusaeg on siis 20-25 minutit.
Retsept: NURK