Toortatrajahust rabarberimuffinid maasikakreemiga

Foto: Kohvik Nurk

Rabarberi hooaeg on täies hoos ning esimsed maasikadki juba valmivad, seega on imeline aeg valmistada just neid muffineid. Retsept on pärit meie retseptikogumikust.

Koostis

200 ml taimset piima
1 tl õunaäädikat
200 g toortatrajahu
150 g toor-roosuhkrut
1 tl söögisoodat
1 tl küpsetuspulbrit
60 ml taimset õli
2 tl vaniljeekstrakti
150 g rabarberikuubikuid
1 pakk taimset vahukoort
2 sl suhkrut
2 sl külmkuivatatud maasikapulbrit
meelepäraseid lisandeid kaunistamiseks

Valmistamine

  1. Pane ahi 220 kraadi peale soojenema ja aseta muffinivormid panni pesadesse.
  2. Sega omavahel taimne piim ja õunaäädikas ning jäta kõrvale. Taignakausis sega tatrajahu, sooda, küpsetuspulber ja suhkur. Sega piima-äädika segu hulka õli ja vaniljeekstrakt. Vala õli-piima segu jahusegule, sega õrnalt, kuni enamus jahust on segunenud. Õrnalt segades lisa rabarberikuubikud.
  3. Jaga taigen vormidesse ja tõsta kohe ahju. Küpseta 12-15 minutit või kuni hambatikk tainaseks ei saa.
  4. Kreemi valmistamiseks vahusta koor suhkru ja maasikapulbriga.
  5. Kui muffinid on täielikult jahtunud, kaunista kreemi ja meelepäraste lisanditega.

NB! Samast taignast saad valmistada ka vormikoogi, küpsetusaeg on siis 20-25 minutit.

Retsept: NURK