Suvine kikerhernemääre

Foto: Kati Sulp

September hakkab juba vaikselt lähenema, seega on viimane hetk jagada mõnusalt suvist kikerhernemäärde retsepti meie suvenumbrist.

Koostisosad

500 g keedetud kikerherneid (2 konservipurki)
0,5 tl Himaalaja musta soola
1 peotäis peterselli
2–3 keskmist hapukurki
1 peotäis murulauku
1 peotäis rohelist sibulat
5–6 spl vegan majoneesi
maitse järgi musta pipart

Valmistamine

  1. Vala loputatud ning nõrutatud kikerherned suuremasse kaussi, lisa sool ja must pipar. Tambi kikerherned pudrunuiaga puruks.
  2. Haki murulauk, petersell, hapukurgid ja roheline sibul ning lisa koos majoneesiga purustatud kikerhernestele. Sega hoolikalt. Vajadusel lisa soola või pipart.

Soovitus! Kui soovid kreemjamat konsistentsi, siis võid kogu segu valmistada köögikombainis, nii saab hummust meenutava määrde.

Retsept: Martin Enn