Küpsetamata maasika-brownie ruudud

Foto: Maria Veski-Raudkivi

Koolialguse puhul jagame suvenumbris ilmunud imemaitsvat retsepti. Kuna kook peab seisma üle öö külmkapis, siis täna seda veel 1. septembri tähistamiseks nautida ei saa, vaid tuleb pisut oodata. See ongi hea võimalus kannatlikkust õppida!

1. kiht
100 g mandlijahu
100 g naturaalset mandlivõid
80 g pehmeid datleid
20 g toorkakaopulbrit
näpuotsatäis soola

2. kiht
150 g India pähkleid
150 g värskeid maasikaid + ekstra serveerimiseks
20 g vahtra- või agaavisiirupit
1/3 tl jahvatatud vaniljet
1,5 tl psülliumit

Valmistamine

Leota India pähkleid üle öö vees. Kui selleks enam aega ei ole, siis lihtsalt vala pähklitele keev vesi ja leota 15 minutit. Loputa ja kurna. Eemalda vajadusel datlitelt seemned ning blenderda või töötle köögikombainiga kõik esimese kihi komponendid ühtlaseks kleepuvaks massiks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ning pane natukeseks sügavkülma ootele. Mina kasutasin kasutasin 16 cm x 12 cm suurust vormi.

Töötle teise kihi koostisosad samamoodi ühtlaselt siidiseks massiks, ent psüllium lisa
alles täitsa lõpus. Vala segu esimese kihi peale ning lase koogil tavalises külmkapis üle öö seista. Ootamine on küll raskeim osa, ent seda väärt, sest mida kauem kook seisab, seda
maitsvam ja mahlasem ta on.

Serveeri armastuse ja värskete maasudega.
Soovitus! Kui oled suur maasikasõber, siis võid purustatud maasikatest tekitada vahekihi või katta ruudud pealt marjadega. Kui sa aga nii suur maasikasõber ei ole, siis võid selles koogis vabalt kasutada ka mustikaid, vaarikaid või hoopis mureleid. Tee kasvõi igaks päevaks uus maitse!

Retsept: Maria Veski-Raudkivi