Ajakirja Vegan tänavusele advendikalendrile paneb punkti suussulav magustoit. Imelist jõuluaega, kallid lugejad!
Koostisosad
349 g siidist tofut
35 g vahtrasiirupit
50 g taimset piima
0,25 tl vanilje ekstrakti
näpuotsatäis roosat Himaalaja soola
100 g tumedat veganšokolaadi (70% või rohkem)
40 g värskeid vaarikaid
Kaunistuseks
paksu täistaimset jogurtit või vahukoort
värskeid marju
kuivatatud vaarikaid
tumedat šokolaadi
Valmistamine
1. Sulata šokolaad pidevalt segades vesivannil või väikeste intervallidega mikrolaineahjus.
2. Blenderda tofu, vahtrasiirup, taimne piim, vanilje ja sool blenderis ühtlaseks. Lisa sulatatud šokolaad ja blenderda, kuni kõik on segunenud.
3. Jäta paar vaarikat kaunistuseks, teised laota magustoidukaussidesse ja pressi õrnalt katki. Vala peale tofukreem ja aseta tunniks külmikusse tahenema.
4. Kaunista ja naudi.
Soovitus! Et serveerida eriti kaunilt, tõsta jogurt või vahukoor tähekese otsaga pritskotti.
Retsept: Kersti Kuuse