Kommenteeri
Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Siin on üks eriline retsept: sült. Retsepti autoriks on Suivy Mets.

Koostis:

  • 1 l vett
  • 15 g agar-agarit
  • 1 pakk Bon Soya grillkotletti
  • 1 suur porgand ratasteks või poolratasteks tükeldatuna
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 puljongikuubik
  • 1 tl soola
  • 2 loorberilehte
  • pisut purustatud vürtsi
  • küüslaugupulbrit
  • maitsepärmi
  • värsket või kuivatatud tilli

Valmistamine:

  1. Pane veega keema tükeldatud porgand, sibul, küüslauk. Lisa loorberilehed, sool ja vürts. Keeda porgand ja sibul pehmeks. 
  2. Lisa tükeldatud grillkotletid, agar-agar, puljongikuubik, maitse järgi küüslaugupulbrit ja maitsepärmi. Keeda mõni minut, kuni agar-agar ja puljongikuubik on lahustunud. 
  3. Enne vormidesse panemist eemalda loorberilehed.

NB! Keetmisel võib vett vähemaks jääda, seepärast lisa pisut vett juurde – muidu jääb sült liialt „kummine“. Kui maitse pole päris meelepärane, siis agariga valmistatud tarrendeid on alati võimalik ümber keeta!

Lisa kommentaar

Email again: