Detsembris tähistame loomasõbralikke jõule! Sellega seoses avaldab ajakiri Vegan terve detsembrikuu jooksul vaid selliseid retsepte, mis võiksid sobida pühadelauale. Siin on üks eriline retsept: sült. Retsepti autoriks on Suivy Mets.
Koostis:
- 1 l vett
- 15 g agar-agarit
- 1 pakk Bon Soya grillkotletti
- 1 suur porgand ratasteks või poolratasteks tükeldatuna
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 puljongikuubik
- 1 tl soola
- 2 loorberilehte
- pisut purustatud vürtsi
- küüslaugupulbrit
- maitsepärmi
- värsket või kuivatatud tilli
Valmistamine:
- Pane veega keema tükeldatud porgand, sibul, küüslauk. Lisa loorberilehed, sool ja vürts. Keeda porgand ja sibul pehmeks.
- Lisa tükeldatud grillkotletid, agar-agar, puljongikuubik, maitse järgi küüslaugupulbrit ja maitsepärmi. Keeda mõni minut, kuni agar-agar ja puljongikuubik on lahustunud.
- Enne vormidesse panemist eemalda loorberilehed.
NB! Keetmisel võib vett vähemaks jääda, seepärast lisa pisut vett juurde – muidu jääb sült liialt „kummine“. Kui maitse pole päris meelepärane, siis agariga valmistatud tarrendeid on alati võimalik ümber keeta!