SUVIKÕRVITSAUPUTUS: suvine, maitsev ja karrine suvikõrvitsasalat

Retseptid

Kommenteeri

Seda suvikõrvitsat on saanud küll juba vardasse ajada, paneerida, marineerida... Mida veel annaks teha? Taimse teisipäeva raames jagame ühte mõnusat suvist retsepti! Suvikõrvitsasalat, millele annab omapärase meki karrine kaste! Karriarmastajate unistus!

Salatipõhi:

  • 2-3 tassi hakitud Hiina kapsast (loomulikult võib selle asendada ka muu meelepärase salatilisega)
  • 0,5 kg suvikõrvitsat
  • 0,5 tassi kirsstomateid
  • värsket basiilikut ning piparmünti

Karrine kaste ja marinaad:

  • 3 spl suhkrusiirupt või muust magustajat
  • 3 spl tahhiinit
  • 3 spl õli
  • 1 spl karripulbrit
  • ühe sidruni mahl
  • näpuotsatäis Cayenne'i piprart

Valmistamine:

  1. Valmista kaste. Sega kõik koostisosad kokku.
  2. Jaota kaste pooleks: üks salatikastmeks, teine suvikõrvitsate marineerimiseks. Lõika suvikõrvits umbes sentimeetri paksusteks ratasteks. Pintselda need õliga ning maitsesta soola ja pipraga.
  3. Grilli rattaid 3-4 minutit mõlemalt poolt, kuni suvikõrvitsatele tekivad grillitriibud. Eemalda suvikõrvitsad grillilt ja pintselda need kokku kastmega.
  4. Jäta 15-20 minutiks seisma. Pane suuremasse kaussi salat, grillitud suvikõrvits, kirsstomatid ja maitsetaimed. Lisa kaste ning sega kergelt. Serveeri koheselt.
Retsept ilmus ajakirja Vegan 2017. aasta suvises numbris.

Lisa kommentaar

Email again: