Õhtuks toiduidee olemas? Valmista Vegani suvenumbris ilmunud retsepti järgi takosid!
Koostis:
- 2 avokaadot
- pool punast sibulat
- laimi või sidrunit
- 1 tomat
- 1 keedetud maisitõlvik (või 1 purk maisi)
- 2 purki kikerherneid
- 1 pakk takopõhjasid
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 2 tl suitsupaprikat
- 1 tl küüslaugupulbrit
- 1 tl tšillipulbrit
- 1 tl oreganot
- õli
- sool
- pipar
Valmistamine:
- Guacamole valmistamiseks haki punane sibul ja tomat väikesteks kuubikuteks. Lisa need kaussi koos avokaadodega. Tambi kahvliga püreeks. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista peale laimi- või sidrunimahla. Sega ja maitse, vajadusel lisa veel soola või pipart.
- Kuumuta pannil õli. Lisa kikerherned ja prae kuldpruuniks. Lisa vürtsköömned, tšillipulber, küüslaugupulber, pipar, sool ja suitsupaprika. Kuumuta veel kümmekond sekundit ja sega samal ajal.
- Lisa takopõhjale guacamole, seejärel kikerherned ja mais. Pigista peale veel sidrunit või laimi. Soovi korral puista peale ka hakitud koriandrit.
Retsept: Kristjan Klasen