RETSEPT | Värskekapsahautis kaalikaga

Suvine retsept, millest piisab neljale-viiele. Tegemist on veganversiooniga värskekapsahautisest. Tervislik, kodune ning lihtne toit!

Vaja läheb:

1 kg värsket kapsast
650 g kaalikat
175 g hakksojat
1 sellerivars
1 kollane sibul
4 küüslauguküünt
4 loorberilehte
200 ml köögiviljapuljongit
1,5 sl sinepiseemneid 
20 g värsket tilli
2 sl (oliivi)õli
maitse järgi soola-pipart

Valmistamine:

Haki sibul, küüslauk ja seller peeneks. Kuumuta neid suures potis õlis paar minutit, kuni sibul on klaasjas. Lisa umbes 2 x 2 cm suurusteks kuubikuteks lõigatud kaalikas ja sinepiseemned ning kuumuta pidevalt segades veel paar minutit. Keera kuumust pisut vähemaks, lisa puljong, hakitud kapsas, loorber ning hauta kaane all 15 minutit. Vahepeal sega.

Lisa hakksoja, maitse järgi soola-pipart ning hauta kaane all veel u 15 minutit, kuni kaalikas ja kapsas on pehmed ja valmis. Kui vedelikku tekib liiga palju, siis hauta ilma kaaneta. Viimasena lisa hakitud värske till ning serveeri.

Retsepti ning foto autoriks on Miaspiration (Maria Veski-Raudkivi).
www.miaspiration.com