RETSEPT | Värskendav kurgisalat

Kurgisalat sobib väga hästi teiste toitude kõrvale, kuid ka lihtsalt niisama söömiseks. Et klassikalisele tomati-kurgisalatile vaheldust leida, proovi just seda kurgisalatit. Retseptist piisab neljale.

Vaja läheb:

1 pikk kurk
0,5 punast sibulat
0,5 tl soola
1 sl riisiäädikat
1 sl sojakastet
1 sl seesamiõli
2 sl röstitud seesamiseemneid

Valmistamine:

Pese ja viiluta kurk võimalikult peeneks. Aseta sõelale, lisa sool ning sega kätega. Jäta sõelale nõrguma, et üleliigne vesi eralduks. Võid veidi kurgiviiludest vett välja pigistada. Samal ajal haki sibul peeneteks ribadeks. Sega eraldi kausis kokku riisiäädikas, sojakaste ja seesamiõli. Sega kaste kurgi ja sibulaga. Rösti seesamiseemned ja lisa salatile. Lase salatil enne serveerimist vähemalt 15 minutit seista.

Retsepti ning foto autoriks on Elys Limbak.
www.taimselt.ee