RETSEPT: tugevda immuunsust KÜÜSLAUGUMÄÄRDEGA

Pragusel ajal, mil keha vajab tavapärasest enam turgutust, soovitab rahvatervise kampaania Taimne Teisipäev immuunsust tugevdada küüslauguga. 

Universaalne küüslauk

Üks suurepärane toiduaine keha vastupanuvõime tugevdamisel on küüslauk. Küüslauk sisaldab erinevad väävliühendeid, mis annavad laugulisele tema iseloomuliku tugeva lõhna ja maitse. Väävli toimeainet allitsiini tuntakse ka loodusliku antibiootikumina, mis tapab mikroobe ja pärsib nende arengut organismis. Küüslaugul on ka antioksüdandi omadused, tänu millele aitab küüslauk säilitada tugevat immuunsüsteemi. 

Küüslauku saab lisada pea iga toidu sisse, kuid et selle maitse ja tervislikud omadused veel paremini välja tuua, soovitab Taime Teisipäev eriti lihtsat ja kiirelt valmivat küüslaugumääret.

RETSEPT

Vaja läheb:

200 g India pähkleid või päevalilleseemneid
2-3 küüslauguküünt
peotäis tilli või peterselli2-3 küüslauguküünt
meresoola
värsket sidrunimahla
vett

Valmistamine:

Pane pähklid/seemned kolmeks tunniks kuni terveks ööks külma vette likku. Kurna pähklid või seemed, haki maitseroheline ja puhasta küüslauk. Mikserda koostisosad saumikseriga ühtlaseks seguks. Kui segu on liiga paks, lisa juurde tilgake vett. Maitsesta segu soolaga ning tasakaalusta maitset sobiva koguse sidrunimahlaga. Määri segu krõbedale leivale ja naudi värskete aedviljadega!