RETSEPT | Kukeseenepirukas kikerhernejahuga

Selle retsepti on koostanud Göök.

Vaja läheb:

Muretaigen

150 g jahu
100 g margariini
0,5 tl soola
1 sl vett

Täidis

200 g kukeseeni
1 suur sibul
200  g kikerhernejahu
Peotäis värsket tilli
Vett

Valmistamine:

Muretaigen:

Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja sool. Taigen peab jääma hästi vormitav, vajadusel lisa vett. Pane taigen ümmargusse 26cm vormi ja kata põhi ühtlaselt, torka põhja kahvliga mõned augud. Lase taignal koos vormiga seista külmikus kuni valmistad täidise.

Täidis:

Haki väikesteks kuubikuteks sibul ja kukeseened. Prae kuumal pannil. Lisa segule till. Lase jahtuda. Sega kukeseentele hulka kikerhernejahu, lisa vett kuni segu on ühtlane, aga mitte valatav. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 180 kraadi juures 10min ette pirukapõhi. Kui see on kergelt krõbe kalla peale täidis jaküpseta veel 15min.