RETSEPT | Kreemine kõrvitsapasta rukola ja kirsstomatitega

Retsepti autoriks on Göök. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.

Kreemine kõrvitsapasta
4le


Koostis:

500 g kõrvitsat
400 g värvilist pastat
1 muskaatpähkel
100 ml taimset koort
200 g kikerherneid
Suitsupaprika maitseainet
Soola
Rukolat
Kirsstomateid

Valmistamine:

Koori, puhasta ja tükelda kõrvits kuubikuteks. Pane kõrvits vähese veega madalale tulele hauduma. Hauta pehmeks, lisa maitseained, riivi veidi muskaati ja maitsesta soola ning suitsupaprika maitseainega.

Pane keema pasta, lisa keeduvette ka veidi soola. Püreesta kõrvits, vajadusel maitsesta veel. Lisa püreele kikerherned. Kui pasta on al dente,
siis kurna ja loputa üle jaheda veega. Seejärel sega pasta kokku kõrvitsapüreega ja kuumuta veel korra läbi. Serveeri koos rukola või spinatiga. Väga hästi sobivad juurde ka kirsstomatid!