RETSEPT | Praetud suitsune hommikutofu

Retsepti autoriks on Anett Rannamets. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.

Vaja läheb:

1 pakk maitsestamata Bon Soya tofut
2 sl suitsutatud jahvatatud paprikat
1 sl sibulapulbrit
2 sl õli 
sojakastet

Valmistamine:

Parimaks tulemuseks lõika väga terava noaga tofust kahemillimeetrised viilud. Laota need lõikelauale üksteise kõrvale. Sega kokku sibula- ja paprikapulber. Vala kõigele veidi sojakastet ja puista maitseaine segu veidi ühele ja ka teisele poole tofut. 

Aja pann kuumaks, pane sinna veidi õli. Laota tofutükid kuumale pannile. Prae, kuni tofuriba ääred on pruuniks läinud. 

Võileib tee näiteks nii: rösti leib või sai, pane sellele veidi hummust või avokaadomääret, lisa rohelist: spinatit ja idusid. Kõige peale pane tofu.