RETSEPT | Kirsikook väikese rummiga

Retsepti autoriks on Göök. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.

Põhi:

200 g taimset margariini
200 ml jahu
3 sl suhkrut

Täidis:

400 g kivideta kirsse
2 sl maisitärklist
100 ml vett
2 sl rummi
Serveerimiseks taimset jäätist või taimset vahukoort
Suhkrut hapude marjade peale

Valmistamine:

Sõtku kokku toasoe margariin, jahu ja suhkur. Kui tainas on liiga kuiv, lisa vajadusel vett. Valmista ette 26 cm läbimõõduga koogivorm. Pane taigen vormi nii, et kogu koogivormi põhi oleks ühtlaselt kaetud ja umbes 2 cm kõrguselt ka ääred. Küpseta põhi ette 180 kraadi juures 6 minutit. Valmista täidis. Pane kirsid kastrulisse koos suhkru ja 50 ml veega ning soovi korral konjaki/rummiga. Sega ülejäänud 50 ml veega tärklis. Kui kirsid on keema läinud ja suhkur sulanud, lisa tärklisesegu väikese joana kallates ja ise samal ajal pidevalt kirsse segades. Keera tuli kohe maha, kui segu on ühtlane. Vala kirsitäidis koogipõhjale ja küpseta veel 15 minutit 180 kraadi juures. Kui koogi välja võtad, lase sel jahtuda. Seejärel võib koogi lahti lõigata ja serveerida jäätise või vahukoorega.