RETSEPT | Kollane kikerhernekarri

Artikli autoriks on Anett Rannamets. Retsept ilmus ajakirjas Vegan 2019. aasta sügisel.

Kollane kikerhernekarri
4le


Koostis:

150 g kirsstomateid
100 g Türgi ube
100 g porgandit
250 g šampinjone
1 sibul
1 konserv kikerherneid
0,5 laimi
1 konserv kookospiima
1,5 tl punast karripastat
0,5 tl kurkumit
2 sl õli
4 sl sojakastet
250 ml vett
Soola

Valmistamine:

Kuumuta pann, lisa sellele 1 sl õli ning viska hulka peeneks hakitud sibul. Haki šampinjonid ning pane sibula hulka, lisa 1 sl sojakastet, aseta pannile kaas ja hauta kuni šampinjonid on läbi küpsenud. Lõika Türgi ubadelt otsad ära ja veidi lühemaks, porgandid haki peenikesteks ribadeks, kirsstomatid pooleks. Türgi ube keeda vees eelnevalt 7 minutit.

Lisa köögiviljad pannile, vala peale 1 sl sojakastet. Hauta keskmisel kuumusel pidevalt segades 4 minutit. Vala eraldi potti 1 sl õli, lisa kurnatud kikerherned ja karripasta. Sega, kuni herned on pastaga kattunud. Vala praetud köögiviljad potti, lisa peale terve konserv kookospiima ja sega. Lase kookospiimal kuumaks minna ning vala siis hulka 250 ml vett, 2 sl sojakastet, 0,5 tl kurkumit ja pressi sisse poole laimi mahl. Sega, lase keema. Maitsesta soolaga, kui vaja. Serveeri aurutatud riisi või nuudlitega.