Praekapsa-odrakruubi Wellington

Foto: Taimne Teisipäev

Plaanid tehtud, mis jõululauale panna? See Wellington sobib peolauale imeliselt!

Koostisosad

400 g praekapsast
100 g odrakruupe
1 suur sibul
4 küüslauguküünt
1-2 spl õli või kookosrasva
suur leht lehttaigent
natuke taimset piima või õli (pintseldamiseks) 
2-3 spl sool
pipar
sojakaste (maitse järgi)

Valmistamine

1. Esmalt pese odrakruubid külma veega korralikult läbi, pane vesi pliidile ning aja keema. Aseta pestud kruubid keevasse vette, lisa 1-2 spl soola. Kruubid keevad 60-80 minutit. 

2. Täidise jaoks on vaja, et odrakruubid oleksid pehmed.

3. Seejärel haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae pannil kuldpruuniks. Lisa pannile keedetud kruubid ning rösti kergelt krõbedaks. Maitsesta vajadusel soola, pipraga ja ürtidega.

4. Aseta praekapsas suurde kaussi, vajadusel nõruta üleliigne vedelik. Sega juurde praetud sibul, küüslauk ja kruubid.

5. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.

6. Pane eelnevalt sulanud lehttaigen küpsetuspaberiga kaetus ahjuplaadile. Kalla täidis piklikult taigna keskele, u 15 cm laiuselt ja vormi täidisest ühtlase paksuse ja laiusega kuhi.

7. Keera ettevaatlikult tainas kokku, et tekiks päts. Vajuta ääred kinni ja keera päts teistpidi, et ääred oleksid allpool. Jälgi, et allpool ei jääks taigen liiga paksult, sest see ei pruugi läbi küpseda. 

8. Tee pätsi peale õrnalt sisselõiked ja pintselda veidi taimse piima või õliga.

9. Küpseta Wellingtoni umbes 20 minutit, kuni see on kuldne ja paisunud.

Retsept: Taimne Teisipäev